EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Леново в Унгария произведе 1 млн. устройства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Леново в Унгария произведе 1 млн. устройства

mail07:35 | 03.07.2023прегледи 640 коментарикоментари 0


Lenovo достигна ключов момент в производството си с доставката на един милион работни станции и сървъри от първият си специално изграден завод в Европа, малко повече от една година след като той отвори врати в Будапеща, Унгария.

След 10 месеца строителство, по време на пандемията, заводът отвори врати, за да обслужва клиентите в цяла Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) с техните изисквания за сървърна инфраструктура, системи за съхранение и компютърни работни станции от висок клас. Към юни 2023 г. съоръжението е предоставило решения на повече от 1000 клиенти в 69 страни и е ускорило мащаба на операциите в рамките на година. Над 180 клиенти са посетили обекта, което дава възможност за по-задълбочено сътрудничество, прозрачност и разбиране с клиентите на Lenovo в целия регион EMEA.

Сабок Зольоми, ръководител на завода в Lenovo, коментира: „Откриването на завода в Унгария беше важен момент за Lenovo. Той разшири нашите международни производствени операции и представлява значителен икономически потенциал, както за частния, така и за публичния сектор в страната. Доставянето на един милион единици е свидетелство на вътрешното и външното сътрудничество с нашите служители и клиенти през изминалата година. Успяхме да отговорим на нуждите на клиентите с по-голяма ефективност и контрол върху разработването на продукти и операциите по веригата за доставки, като същевременно продължаваме ангажимента си към устойчивостта и подкрепяме местната общност.“

От откриването си досега в обекта се наблюдава 20% увеличение на броя на служителите, като 15 различни националности са представени в общността на работната сила. В допълнение, Lenovo получи награда от унгарското министерство на външната търговия за създаването на най-много работни места в страната. Чрез фондацията Lenovo, филантропското подразделение на компанията, заводът също официално си партнира с местната общност, за да осигури доброволен труд и технологии на местните училища, както и да участва в месечни кръводарявания в партньорство с унгарската фондация на Червения кръст.

Заводът в Будапеща е построен с устойчиви практики, а от откриването му досега топлинната изолация на сградата е допълнително увеличена, завършена е инсталацията на сензорни системи за осветление и е оптимизирано използването на топлината, която се генерира от въздушния компресор. В момента се извършва инсталиране на слънчеви панели, за да се увеличи капацитетът до 4 мегавата, което произвежда еквивалентното количество мощност на приблизително 12 камиона цистерни с природен газ. През годината, топлината от производството се пренасочва, за да се запази пространството топло. През зимата студеният въздух извън съоръжението се използва за охлаждане и се планира разширяване на този процес в цялата фабрика. Повторното използване на топлина по този начин е намалило разходите за енергия с 14%.

С цел постигане на нулеви нетни емисии на парникови газове по цялата верига до 2049/50 г., Lenovo отбеляза намаляване на емисиите на CO2 от доставките с повече от 90%, благодарение на местоположението на завода в центъра на Европа. Това, съчетано с иновативни производствени процеси, като патентования нискотемпературен процес на запояване на Lenovo, помага на компанията да работи за постигане на научнообосновани климатични цели.

Като водещ доставчик в списъка TOP500 на суперкомпютрите за последните пет години, Lenovo продължава да обслужва клиенти, хостващи някои от най-големите суперкомпютри в Европа, с увеличен капацитет благодарение на завода в Унгария. Това включва Барселонския суперкомпютърен център в Испания, Лайбниц суперкомпютърен център в Германия и SURF в Холандия, наред с много други високопроизводителни изчислителни центрове.

Заводът в Унгария е част от глобалното производство на Lenovo от 35 обекта на осем пазара, които обслужват клиенти на 180 пазара – включително Аржентина, Бразилия, Китай, Унгария, Индия, Япония, Мексико и САЩ. Lenovo е широко призната за своя глобален модел на хибридно производство, който включва комбинация от вътрешно и договорно производство.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1038