EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кюстендилски череши на софийските пазари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кюстендилски череши на софийските пазари

mail08:03 | 08.06.2021прегледи 720 коментарикоментари 0


Кюстендилските череши от новата реколта вече са на пазарите в Красно село, Иван Вазов и Борово. Цените започват от 3 до 6 лв. за килограм в зависимост от големината и качеството, съобщиха от “Пазари ЮГ” ЕАД. В същия диапазон са и пресните български ягоди. Всички от южните квартали могат да си изберат пресните плодове директно от земеделските производители. От другите части на София също могат да идват с метрото директно до Красно село, което е изключително удобно, подчертават от пазарите. 

Тази година се очаква реколтата да е по-слаба заради валежите и студената пролет, казват стопаните. Те очакват трудности и заради липсата на туристи по Черноморието и курортите, които са един от основните купувачи за Кюстендилския регион. Производителите казват, че преди пандемията са идвали доста румънци да купуват директно количества. 

Затова от "Пазари ЮГ" ЕАД призовават столичани да изберат българското и да купуват пресни плодове и зеленчуци директно от производителите на пазарите в Красно село, Иван Вазов и Борово. Голямо предлагане има на пресни нашенски ягоди, кайсии, грамадни джанки, розови домати, краставици, марули, спанак, лук и др. 

Пресцентър на "Пазари ЮГ" ЕАД


Тагове: череши, пазари
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg