EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кюстендил "Най-зелена община"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кюстендил "Най-зелена община"

mail15:10 | 16.02.2018прегледи 10539 коментарикоментари 0


Община Кюстендил спечели конкурса „Най-зелена община“ на „Екопак България“ АД за 2017 г. Проектът, който получи приза в категория „Средна община“, представлява информационна кампания за гражданите в община Кюстендил. Целта е по-добро осъзнаване и разбиране на ползите от разделното събиране на отпадъци от опаковки, последващото им оползотворяване и водещите от това ползи за домакинствата. Не случайно посланието на общината към гражданите е „Платил си! Ползвай го!“. Кампанията ще започне с отпечатване на информация на гърба на съобщенията за данъчни задължения. В рамките на една година общинската администрация ще организира редица разяснителни беседи и срещи с граждани и председатели на етажни собствености. Планирано е пилотно да бъдат включени блоковете, получили безвъзмездна финансова помощ по НПЕЕМЖС и по ОПРР 2014-2020. В близост до блоковете с въведени мерки за енергийна ефективност ще бъдат разположени защитени от кражба контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Във всеки вход ще бъдат монтирани информационни табла.

През 2017 г. в конкурса „Най-зелена община“ взеха участие 19 общини, които се състезаваха в 3 категории – малка, средна и голяма община. Представените проекти трябваше да отговарят на критерии като креативност, мащабност, добри практики и резултатност.

„Eдна от важните цели за нас е да насърчаваме съгражданите ни да събират разделно отпадъците, за да спестяваме ресурси и средства за нас, нашите деца и домакинства. Надявам се всички да прегърнем тази идея, за да имаме реални успехи и да направим децата ни щастливи и растящи в здравословна среда“, заяви кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

Освен грамота за „Най-зелена община“ за 2017 г., общината получи и чек за 15 000 лв.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg