EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кюстендил възстанови две програми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кюстендил възстанови две програми

mail16:02 | 23.12.2015прегледи 4561 коментарикоментари 0


Кюстендил вече е част от целенасочената инвестиционна програма "Подкрепа развитието на Северозападна България, Родопи и Странджа-Сакар, погранични, планински, полупланински и слабо развити райони". Това съобщи на пресконференция кметът на община Кюстендил Петър Паунов, цитиран от БТА. Общинският съвет в Кюстендил наскоро прие и декларация, с която поиска включването на община Кюстендил в нея, с цел кандидатстване за финансиране по 11-те групи, заложени в програмата.
"Програмата е обезпечена със съответното финансиране от бюджета на страната, подготвяме програми, за да работим по нея", каза Паунов. Той съобщи още, че одобрена и регистрирана е местната инициативна група с община Невестино, което ще позволи да се кандидатства и по Програмата за развитие на селските райони, където Кюстендил не можеше да участва. Така малките населени места в Кюстендил ще могат да кандидатстват и да разчитат на финансиране. Става въпрос не само за обществена инфраструктура, но и като част от бизнес-начинание в рамките на един милион евро. Като се има предвид това, че и едно евро не е влизало в селата на Кюстендил, няма как да не бъдем доволни, каза Паунов.
Паунов каза още, че има съмнения за уговорки или за оказване на натиск по време на една от тръжните процедури на общината и допълни, че за това е сезирал Районната прокуратура и главния прокурор за извършване на проверка. Той посочи, че става въпрос за имот, обявен за отдаване под наем.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg