EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Кърджали: Трудовият пазар на непълнолетни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кърджали: Трудовият пазар на непълнолетни

mail13:15 | 01.08.2019прегледи 824 коментарикоментари 0


Двойно са се увеличили исканията за наемане на работа на непълнолетни към 1 юли спрямо същия период на миналата година, сочи отчетът на Инспекцията по труда в Кърджали, представен пред Областния съвет по условията на труд, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. До 1 юли исканията са 118, при 55 през 2018 година.
Увеличение има и на случаите на наети без сключен договор работници - 63 са те за полугодието, при 37 за същия период на миналата година, са отчели от Инспекцията по труда. Установените нарушения на нерегламентирано полагане на труд са предимно в отраслите "Строителство", "Ресторантьорство", "Хотелиерство". За всички тях е потърсена административно-наказателна отговорност от работодателите.
Екипите на инспекцията от 1 януари досега са извършили 687 проверки. Засилен е контролът върху наемането на работна ръка, редовното изплащане на възнагражденията и спазването на работното време. Общият брой на констатираните нарушения е 4155. Повечето са по Закона за безопасни условия на труд. Двукратно са нараснали нарушенията, свързани със санитарно-битовите условия в работната среда.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg