EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Къде ще пътуват българите това лято?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Къде ще пътуват българите това лято?

mail09:15 | 12.07.2021прегледи 792 коментарикоментари 0


Българите ще прекарат тазгодишните си почивки в южната част на Европа. Списъкът на най-популярните държави с изключение на България традиционно включва Гърция, но също така Италия, Испания и Малта, по-малко популярни през предходните години. Цената на самолетните билети до най-популярните ваканционни дестинации от България е нараснала средно с 30%.

Премахването на ограниченията в много европейски държави и въвеждането на цифровия сертификат на ЕС за COVID-19 увеличиха значително нуждата на българите да  планират пътувания в чужбина.

Тази година българските туристи избират ваканционни дестинации, които са популярни от години. Гърция, която от години е една от най-популярните дестинации за почивка, е на първо място в класацията. Най-популярните дестинации са Атина, Крит и Корфу. Въпреки че цените на самолетните билети до гръцките градове тази година са се увеличили средно с 38%, това не спира българите. За експертите от eSky това не е изненадващо – Гърция беше една от първите страни в Европа, която обяви премахването на ограниченията и ясен план за отваряне на туризма за чуждестранни туристи.

Второто място в класацията зае Испания, която беше хитът на тазгодишните майски празници. Тази година българите ще пътуват до Майорка, Аликанте, Баселона, Малага. Високата популярност на Испания тази година доведе до по-високи цени на самолетните билети – ще платим с 45% повече за двупосочен билет от миналата година.

В топ 3 на най-популярните дестинации за почивка влиза Италия. В Италия българите най-често избират Рим и Катания, а цените на билетите тази година са по-високи с по-малко от 18%. Според експертите по-ниският интерес към Италия тази година се дължи на задължението да се предоставят тестове за коронавирус дори за ваксинирани хора, но това се промени от първи юли, когато официално влезе в сила цифровия сертификат за COVID-19 на ЕС в страните от Европейската общност. 

Тази година българите ще ходят на почивка без деца, въпреки че има и изключения. Семействата с едно дете ще отидат до Гърция и Испания, докато двойките без деца ще отскочат до Италия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg