EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Къде пътуваме за Великден?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Къде пътуваме за Великден?

mail09:30 | 17.04.2014прегледи 1579 коментарикоментари 0


В България, най-търсените дестинации за празника от чужденци са София и Варна. От друга страна, българите търсят най-често хотели в Рим и Барселона, показва класация на търсачката на хотели Trivago.

Лондон оглавява класацията с най-много заявки за търсене на хотели събрани от 43-те международните платформи на търсачката (без британската). Средната цена за настаняване във Великобританската столица по време на празника е 199 евро за двойна стая като тази стойност се запазва и през целия месец. В топ три се нареждат също така Барселона и Рим, съответно с 145 и 169 евро средна цена за нощувка през изследвания период. Италия е представена от цели четири места в класацията, като освен италианската столица в топ десет попадат и Венеция, Флоренция и Милано. Градът на любовта е най-скъпата дестинация в проучването със средна цена за нощувка от цели 258 евро, като увеличението в цената за настаняване по време на празника спрямо целия месец е 14%.
Сред фаворитите за Великденска почивка на туристите тази година попадат също така и Лисабон, Единбург, Мадрид и Албуфейра. Курортния средиземноморски град в Португалия е най-достъпната дестинация в класацията, като средната цена за нощувка в двойна стая отчетена през периода на празника е 73 евро.

Класацията е изготвена на базата на заявките за търсене получени от всичките 44 международни платформи събрани в периода януари-март тази година за настаняване по време на Великден (17.04.14-22.04.14). Класацията представя най-търсените дестинации от чуждестранни туристи, т.е. за определянето на позицията на всяка дестинация не се включват заявките за търсене от платформата, към която дестинацията принадлежи административно (позицията на Барселона се определя от заявките за търсене на всички платформи с изключение на испанската). Показаните цени са средни цени за нощувка в стандартна двойна стая и са изготвени спрямо същите критерии като класацията.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150