EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Къде е България в Дунавската стратегия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Къде е България в Дунавската стратегия

mail17:30 | 06.10.2010прегледи 2043 коментарикоментари 0


България е предложила проекти в четирите приоритетни области на Дунавската стратегия - свързаност, околна среда, социално-икономическо развитие и управление и сигурност. Страната ни е заинтересована и има готовност да осъществява координацията на дейностите по приоритетна ос "Развитие на туризъм и културен диалог" на Дунавската стратегия, заяви днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по време на участието си в Третата Дунавска конференция, цитиран от пресцентъра на МРРБ.
Форумът, посветен на Дунавското пространство, се организира от Постоянното представителство на провинция Баден-Вюртемберг към Европейската комисия и се провежда в рамките на Осмата европейска седмица на регионите и градовете "Отворени дни 2010".
Плевнелиев е изразил увереността си, че реализацията на стратегията ще допринесе за подобряване на физическия и човешкия капитал на целия регион, за повишаване на неговата привлекателност за инвеститорите и жителите и за постигане на "по-висока добавена стойност". Ще бъдат постигнати общите приоритети конкурентоспособност, иновации и енергийна ефективност.
В изказването си Плевнелиев е посочил приоритетните области за България в Дунавската стратегията, по които са подготвени редица проекти.
Вчера България откри щанд в рамките на изложбата - панаир, съпътстваща конференцията за Дунавската стратегия, съобщиха от министерството. От снощи той се радва на голям интерес от страна на посетителите, като най-голямо внимание привличат националната ни кухня и материалите за туристическите атракции и забележителности в страната.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg