EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КФН се съветва с италианци за проект на стойност €445 000

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КФН се съветва с италианци за проект на стойност €445 000

mail12:18 | 30.10.2009прегледи 521 коментарикоментари 0


Комисията за финансов надзор у нас ще се съветва с италиански финансови експерти по туининг проект. Целта на проекта е да се заздрави административният капацитет на КФН. Стойността му е €445 000 от европейския бюджет.
Около 40 италиански експерти ще дойдат за 15 месеца у нас и ще споделят своите знания и опит. Експертите ще бъдат от италианската централна банка, от националната комисия за надзор на ценните книжа и фондовите борси, от института за надзор на частните сдружения, експерти от комисията за контрол на пенсионните фондове.
„Българският финансов пазар в бъдеще ще бъде все по-отворен към европейските финансови пазари. Ще се появи стабилна тенденция на износ на финансови услуги и от българки фирми”, смята Петър Чобанов, председател на КФН.  
По думите му основната цел на сътрудничеството е да се предотврати възможността за регулаторен арбитраж.
Вчера от КФН обявиха, че са подписали Многостранния меморандум за сътрудничество и обмяна на информация на Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO). До момента към него са се присъединили 55 държави (включени в Анекс “А”), между които 19 държави – членки на ЕС, САЩ, Индия, Китай и Япония. Много важна група страни, подписали Меморандума на IOSCO са и редица офшорни центрове. По силата на Меморандума надзорните органи в тези центрове също са длъжни да разкриват информация за фирмите, регистрирани в тяхната юрисдикция, включително и данни за структурата на собствеността на тези фирми. КФН бе приета в Анекс Б още през 2005 г. за да стане част от Анекс А обаче имаше много изисквания, свързани с промяна на закона. След като влезнаха в сила последните изменения в законодателството, КФН отново кандидатства през април тази година и вече получи одобрение.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037