EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Куриерски пратки България-Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Куриерски пратки България-Румъния

mail11:30 | 03.09.2014прегледи 811 коментарикоментари 0


Българската куриерска фирма Спиди AД вече предлага услугата EXPRESS RO, чрез която всички експресни пратки от и до Румъния се таксуват на същата тарифа като експресните пратки на територията на България. Това съобщи компанията. Услугата е насочена предимно към бизнес клиенти, които имат желание да разширят своето присъствие или вече оперират на другия пазар. Очакванията на компанията са за двуцифрен ръст на пратките между двете държави.
Обединяването на двата пазара е отговор на нарастващия брой пратки, които фирми и граждани изпращат от българска към румънска територия и обратно, коментира изпълнителният директор Валери Мектупчиян.
Срокът на доставка с новата услуга ще бъде един или два работни дни, в зависимост от зоната, в която се намира съответното населено място в Румъния. За Букурещ и населените места в близост до румънската столица пратките ще пристигат за 1 работен ден, в останалите – до 2 работни дни.
Към ценовата тарифа в лева ще бъде добавяна стандартната такса гориво, съгласно актуалния за месеца размер и ДДС.
Новата услуга предоставя опциите „обратни документи” и „наложен платеж”, а също и възможност за многопакетни пратки, с максимално тегло на пакет до 50 кг.
Компанията въвежда и услугата TYRES RO за доставка на лекотоварни гуми (до 15 кг. едната) до всяка точка на Румъния. Цената по тарифа за една гума ще бъде 7.00 лв. без такса гориво и ДДС.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 903