EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кудрин: Русия излиза от рецесията през третото тримесечие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кудрин: Русия излиза от рецесията през третото тримесечие

mail17:22 | 15.09.2009прегледи 409 коментарикоментари 0


Третото тримесечие на 2009 година ще бъде пълноценно начало на изхода на Русия от рецесията, заяви руският вицепремиер и министър на финансите Алексей Кудрин, цитиран от ПРАЙМ-ТАСС. Той отбеляза, че първият месец, в който Русия е започнала да излиза от кризата, е бил юли.
Кудрин изтъкна, че антикризисните мерки са довели още през юли до увеличение на брутния вътрешен продукт (БВП) с 0,5 процента спрямо юни. Той подчерта, че по броя на месеците Русия е била по-кратко време в криза от водещите страни. Все пак министърът предупреди, че "днес не бива да се успокояваме", тъй като сред останалите рискове от "втората вълна" той посочи опасностите, свързани с лошото състояние на финансовите системи на САЩ и Европа, "където още не е приключил процесът на връщане на лошите заеми".
Затова руското правителство отделя средства за капитализация на банковата система през 2009 и 2010 година, които ще бъдат използвани, "ако тези рискове започнат да се проявяват явно". 
Другите рискове в световната икономика според Кудрин са свързани с по-нататъшния спад на цените на стоките.
Пред журналисти в Москва Алексей Кудрин съобщи, че министрите на финансите на страните от Общността на независимите държави (ОНД) са изработили единен антикризисен план.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg