EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Куба намали данък печалба

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Куба намали данък печалба

mail09:00 | 02.04.2014прегледи 783 коментарикоментари 0


Кубинският парламент одобри закон, който цели да направи по-привлекателно правенето на бизнес от чуждестранни инвеститори в страната - мярка, която се определя като жизнено важна за подобряване на затруднената икономика на острова, предаде Асошиейтед прес.
На извънредна сесия над 600-те депутати приеха мярката на мястото на закон за чуждестранните инвестиции от 1995 година, който привлече по-малко външни капитали, отколкото комунистическите лидери в страната се надяваха и това доведе до вял икономически растеж.
За одобрението на новия закон съобщи държавната телевизия. Чуждестранни медии не бяха допуснати до заседанието, което премина при закрити врата, отбелязва АП.
Някои подробности по закона се появиха в официални медии през последните дни. Сред тях са понижаване наполовина на данъка върху печалбата - до 15%, като за първите осем години компаниите ще бъдат освободени от плащане на данъци за дейността си.
При експлоатацията на природни богатства като никел или изкопаеми горива данъчните ставки може да достигнат 50%. В същото време много чужденци, които правят бизнес с острова, ще бъдат освободени от данък върху личните доходи. Чуждестранни инвестиции ще се допускат във всички сектори освен в здравеопазването и образованието.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg