EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кристин Лагард се успокои

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кристин Лагард се успокои

mail17:00 | 20.03.2012прегледи 355 коментарикоментари 0


Световната икономика се е отдалечила от пропастта, но все още сериозни слабости продължават да се отразяват на световната финансова система, заяви управляващата директорка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард, цитирана от Франс прес. На конференция в Делхи Кристин Лагард отбеляза, че финансовото положение не е така тревожно, както в началото на годината. "Отдалечаваме се от пропастта, пред която бяхме преди три месеца", посочи тя, изтъквайки мерките, взети от Европейската централна банка (ЕЦБ) и страните от ЕС за стабилизиране на състоянието на световната икономика. Лагард обаче призна, че уязвимите зони още трябва да бъдат обект на засилени действия, като например подобряването на състоянието на финансовите институции.
"Финансовите институции бяха силно заразни причинители в тази криза. Това ни показва къде трябва да се съсредоточат реформите. Финансовите институции трябва да бъдат средство на растеж, а не заплаха за растежа", подчерта Кристин Лагард.
Подобно изказване тя направи и в Пекин на форум на ръководители на предприятия и учени от цял свят, заедно с китайски ръководители. По отношение на Индия, третата икономическа сила в Азия, Кристин Лагард призова за развитие на инфраструктури като пристанища и летища, както и за намаляване на бюджетния й дефицит. Правителството в Делхи планира за 2012-2013 година бюджетен дефицит от 5,1 на сто от БВП спрямо 5,9 процента през 2011-2012 година.

 


Тагове: МВФ, икономика
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg