EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кристалина Георгиева е комисар и европеец на годината

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кристалина Георгиева е комисар и европеец на годината

mail10:00 | 01.12.2010прегледи 534 коментарикоментари 0


За втори път в рамките на две години български еврокомисар получи двете най-престижни годишни награди на авторитетното издание за европейска политика "Юръпиън войс". След Меглена Кунева през 2008 г. късно снощи в Брюксел и Кристалина Георгиева беше избрана за "Комисар на годината" и за "Европеец на годината" от читателите на вестника, които гласуваха във всички страни от Европейския Съюз, предаде БНР.
"На българите, които ме подкрепиха - огромна благодарност. Моето обещание е, че ще работя за тях. Аз съм много благодарна на европейските граждани за това, че те ценят хуманитарната дейност. И на тях аз също дължа голяма благодарност за наградите, но най-вече за това, което те правят за хората, които се нуждаят от помощ по света. За мен това признание е вдигане на летвата на отговорността", каза Георгиева пред БНР.
Кристалина Георгиева беше номинирана за комисар номер едно заради усилията й в помощ на жертвите на природни бедствия и кризи по света. Тя спечели в конкуренция с комисаря по транспорта Сийм Калас, чиято номинация беше за ефективната му работа, когато европейското небе беше затворено заради вулканичната пепел, комисаря по правосъдието и основните права Вивиан Рединг, номинирана заради твърдата си позиция срещу експулсирането на ромски имигранти от Франция, и Сесилия Малмстрьом – комисар по вътрешните работи и активен защитник на личните и банковите данни на европейските граждани.
За голямата награда "Европеец на годината" Кристалина Георгиева е събрала повече гласове от политици като председателите на Европейския Съвет Херман Ван Ромпой и на Европейската Централна банка Жан-Клод Трише.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg