EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Кризисен" каталог на ресторантите в Брюксел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Кризисен" каталог на ресторантите в Брюксел

mail17:40 | 23.11.2011прегледи 686 коментарикоментари 0


Орязани бюджети, свити разходи - кризата удря и квартала на трите европейски институции в Брюксел, където вече времето на чиновниците за обяд е преброено, а сметките - внимателно проверявани от счетоводителите, предаде AFP. Двама френски гастрономи - журналистът Юг Белен и консултантката Софи Возняк - предлагат решение на тези нови ограничения с второто издание на каталог, на френски и английски, в който се оценяват близо 350 ресторанти и заведения за бързо хранене, проверени лично от авторите. "Хората вече не искат да плащат солени сметки и ресторантьорите са принудени да се адаптират към новите обстоятелства, ако не искат да изчезнат", обясни Юг Белен. "Край на обедите по три часа, полети с вино и чаша коняк след десерта. Тази клиентела вече е в пенсия", подчерта журналистът, изтъквайки, че с настъпването на кризата менютата са по-кратки, а виното се поръчва на чаши. "Естествено, каталогът е субективен", се казва в предговора на книжката от 250 страници джобен формат, продавана по 9,95 евро в книжарниците на европейския квартал. Авторите не само посочват местата с добра кухня и обслужване, но и заведенията, които е по-добре да се избягват. От общо 44 добри места за хранене, само 4 са оценени като наистина превъзходни. Други 52 са в дъното на списъка като не особено препоръчителни. Авторите са избрали и цветове като оценка за всяко заведение. Червеният означава, че ресторантът трябва да се избягва, оранжевото е знак за не винаги еднакво качество, като половината от местата за хранене в европейския квартал страдат от такъв недостатък. Зеленото е добър знак. Синьото отразява предпочитанията на авторите и показва добро съотношение между качество и цена, обслужване и атмосфера.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg