EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Кризата при бизнес кредитите ще утихне още тази година

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кризата при бизнес кредитите ще утихне още тази година

mail13:06 | 18.01.2010прегледи 629 коментарикоментари 0


През 2010 г. ще започне реалното излизане от кризата при бизнес кредитите, според анализ на небанковото дружеството за бизнес кредити "Кредитекс".
Прозорливите предприемачи ще теглят кредити за покупка на обезценени активи или завоюване на дял от конкуренцията. Финансиращите институции ще правят по-консервативен в сравнение с предишни години финансов анализ на клиентите, което ще повиши качеството на отпусканите кредити и ще доведе до по-голяма сигурност на пазара.
Положително ще повлияе и включването на небанковите дружества в Централния кредитен регистър. Това ще подобри финансовата дисциплина като цяло и клиентите с добра кредитна история ще вземат кредити по-лесно.  Кредиторите ще включат нов критерий при анализа на потенциалните си клиенти, а именно как фирмата се справя в условията на криза. Този анализ ще дава допълнителна информация за рисковия профил и гъвкавостта на една компания, за това може ли тя да се настройва успешно спрямо променящия се пазар.
През 2009 от дружеството отчитат нарастване броя на фирмите, които са търсили кредити не за развитие на бизнеса си, а за преструктуриране на финансовите си задължения, заради възникналата криза. Отношението към пазара на имоти от страна на кредиторите пък е станало по-трезво и рационално, в сравнение с предходните две - три години. Причините, които посочват от компанията, са свитият пазар на недвижими имоти и намаляването на стойността на обезпеченията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905