EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Кризата на заетостта ще обсъждат на международна конференция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кризата на заетостта ще обсъждат на международна конференция

mail13:02 | 15.06.2009прегледи 642 коментарикоментари 0


conference1Основна тема на откриващата се днес годишна конференция на Международната организация на труда (МОТ) ще бъде глобалната криза на заетостта, предаде ДПА, цитирана от БТА.
Очаква се на форума да присъстват френският президент Никола Саркози, бразилският му колега Луис Инасиу Лула да Силва и президентката на Аржентина Кристина Фернандес де Кирхнер.
Предвижда се в конференцията да участват и президентите и премиерите на Финландия, Полша, Того, Мозамбик и Ямайка.
Генералният директор на МОТ Хуан Сомавиа заяви, че срещата на високо равнище ще подчертае необходимостта от "политическо лидерство, което поставя на дневен ред проблема със заетостта и социалната защита".
В петък Сомавиа предупреди, че без правителствена намеса и политическо планиране е възможно да се получи разлика от четири или пет години от началото на икономическото възстановяване до връщането на пазарите на труда към равнищата на заетост преди кризата.
Очаква се срещата на върха да продължи до сряда включително, а самата годишна конференция, която ще събере на в Женева синдикати, работодатели и правителства, да приключи следващата седмица, отбелязва ДПА.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg