EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Кризата в Дубай и Гърция с ефект върху UniCredit

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кризата в Дубай и Гърция с ефект върху UniCredit

mail15:28 | 11.01.2010прегледи 1267 коментарикоментари 0


Приходите на UniCredit SpA по всяка вероятност ще бъдат повлияни от финансовите кризи в Гърция и Дубай, съобщава Bloomberg, позовавайки се на информация от най- голямата италианска банка.
Последните събития на тези пазари „може да окажат отрицателен ефект върху приходите от търговската дейност и груповите транзакции на капиталовите пазари”, се казва в отчет на банкова институция за увеличението на капитала й до $5.8 млрд.
Капиталът на UniCredit  започна да нараства след като Европа показа признаци на излизане от най-лошата рецесия след Втората световна война насам.
Друга причина за това е, че изпълнителният директор Алесандро Профумо успява да съкрати разходите и да продаде нестратегически активи, за да увеличи активите на банката.
Либийските инвестиционни власти и Централната банка на Либия, притежаващи 4.9 % от UniCredit, са сред инвеститорите, които от днес могат да се възползват от правото си и да продадат дела си.
Инвеститорите, които са заявили желание да купуват нови акции, са
Fondazione Cassa di Risparmio di Torino, Fondazione Cassa di Risparmio di Modena, Carimonte Holding и Allianz SE. Това могат да направят и инвеститори от Италия и Германия.
UniCredit продава акции на цена от 1.589 евро всяка и предлага допълнително 3 акции на всеки притежател на 20. Цената на Акциите на UniCredit се повиши с 1.8 % до 2.35 евро тази сутрин в Милано, с което стойността на компанията на фондовия пазар достигна 39.4 млрд. евро.


Тагове: банка, криза, ефект
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg