EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Криза със зърното няма, според ФАО

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Криза със зърното няма, според ФАО

mail14:00 | 24.09.2010прегледи 1067 коментарикоментари 0


Организацията за прехрана и земеделие на ООН (ФАО)  ще обсъди днес на извънредно заседание в Рим ситуацията на световния зърнен пазар и неотдавнашния скок на цените, предаде ИТАР-ТАСС.
Източници от организацията посочиха, че въпреки последиците от летните пожари в Русия за зърнопроизводството, не може да става дума за продоволствена криза. Преди време генералният секретар на ФАО Жак Диуф изтъкна, че независимо от недостатъчното зърно от Русия заради ограничения износ, световните запаси от зърно са достатъчни.
На световните пазари днес цената на пшеницата отново започна да нараства заради проливните дъждове в Канада, които могат да нанесат поражения на реколтата. Към 12.30 часа българско време на Чикагската зърнена борса бушел пшеница (27,3 кг) поскъпна с 1,2 на сто до 7,055 долара.
От своя страна, Международният съвет по зърното отново преразгледа към понижение прогнозата си за зърнената реколта в света. По последни оценки през сегашната аграрна година ще бъдат събрани 824 милиона тона зърно или с 5 милиона тона по-малко спрямо очакванията през август.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg