EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Кратки икономически & бизнес новини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кратки икономически & бизнес новини

mail09:56 | 06.03.2016прегледи 2234 коментарикоментари 0


Онлайн петицията срещу оспорваната реформа на трудовото законодателство във Франция, една от последните на Франсоа Оланд преди президентските избори през 2017 година, вече е събрала рекордните един милион подписа само за две седмици, предаде Франс прес.

Британският финансов министър Джордж Озбърн се отказа от плановете за пенсионна реформа, която срещна съпротива в неговата Консервативна партия, вече и без това разделена по въпроса за референдума за членство в ЕС. Това става известно от медийни съобщения, цитирани от Ройтерс.

Генералният директор на Британските търговски камари (БТК) Джон Лонгуърт бе уволнен, след като призова Великобритания да излезе от Европейския съюз, в разрез с позицията на повечето камари, членуващи в организацията.

Рейтинговата агенция Мудис в продължение на два месеца ще следи рейтинга на Русия с възможност да го понижи, предаде ТАСС. На 21 февруари международната рейтингова агенция понижи рейтинга на Русия от Ваа3 на Ва1 (латиница) с негативна прогноза.

Федерален прокурор в Бразилия започна гражданско разследване срещу МакДоналдс (McDonald's Corp), франчайза Аркос Дорадос холдингс (Arcos Dorados Holdings) и други франчайзингови групи за предполагаеми нарушения на закона за франчайзинг, антимонополните разпоредби и избягване на данъци.

Норвегия, която е силно засегната от поевтиняването на петрола, през януари за първи път е изтеглила повече пари от суверенния си фонд, отколкото е внесла, за да балансира бюджета си, съобщи правителството, цитирано от Франс прес.

Аржентина ще продаде облигации на стойност 11,68 млрд. долара с падеж 5, 10 и 30 години в средата на април според американското законодателство, ако Конгресът на САЩ бързо приеме дълговото й споразумение.

Иран е поканил американския самолетостроител Боинг (Boeing Co.) в Техеран, за да преговарят за възможна покупка на самолети, точно след като страната сключи голяма сделка с конкурента Еърбъс (Airbus). Това съобщи държавната телевизия, цитирана от Асошиейтед прес.

Френските власти защитиха безопасността на атомната централа във Фесенхайм, след като по-рано Германия поиска затварянето й, предаде Франс прес. "Няма причина" за затваряне на съоръжението, заяви говорителка на Френската агенция за атомна безопасност.

Продължителността на живота в Германия се увеличава, сочат оповестени  официални данни, цитирани от ДПА. Момичетата, които сега се раждат в Германия, се очаква да доживеят до 83 години и един месец, а момчетата - до 78 години и два месеца, прогнозира Федералната статистическа служба.

Икономиката на Гърция се е свила с 0,2 на сто през 2015 г., а брутният вътрешен продукт (БВП) на страната е намалял до 185,1 млрд. евро от 185,5 млрд. евро през 2014 г., сочат данни на гръцкия статистически институт (ЕЛСТАТ), цитирани от изданието Нюз.ин.

Германските депутати бяха принудени да защитят традиционните свински кренвирши, които изчезват от менютата на все повече заведения за обществено хранене, за да не оскърбявали посетителите мюсюлмани, тъй като свинското е забранена в ислямския свят. Това съобщи вестник "Осттюрингер цайтунг", цитиран от ТАСС

Бразилската икономика, която е седмата в света, се е свила с 3,5 на сто през 2015 година, отчитайки най-лошия си резултат през последните 25 години, плъзгайки се към най-тежката рецесия, предаде АФП.

Обемът на международните (златно-валутните) резерви на Русия през седмицата от 19 до 26 февруари 2016 година се е повишил с 0,4 милиарда долара до 379,8 милиарда долара, съобщи Руската централна банка (РЦБ), цитирана от ТАСС. 

Хиляди грузинци образуваха човешка верига с дължина около 7 километра из столицата Тбилиси, за да протестират срещу водените от правителството преговори с руския газов монополист "Газпром", предаде Асошиейтед прес. 

Влиятелният ирански бизнесмен милиардер Бабак Занджани днес беше осъден на смърт за корупция и присвояване на средства, съобщиха Франс прес и ТАСС, като се позовават на агенция ИРНА. Занджани е ръководител на корпорацията "Соринет груп", притежаваща активи в Турция, ОАЕ и Малайзия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg