EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Котел за 150 млн. лв. откриха в ТЕЦ „Девен" на „Солвей-соди”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Котел за 150 млн. лв. откриха в ТЕЦ „Девен" на „Солвей-соди”

mail13:15 | 27.04.2010прегледи 1359 коментарикоментари 1


Премиерът Бойко Борисов откри днес нов котел на стойност 150 милиона лева в ТЕЦ "Девен", собственост на "Солвей-соди", съобщава БТА.
На тържеството присъстваха министърът на околната среда и водите Нона Караджова, посланикът на Белгия у нас Марк Микелсен, генералният консул на Турция в Бургас Сибел Еркан.
Чухте от ръководителя на завода за огромните средства, които са налети в "Солвей-соди", заяви при откриването премиерът. По думите му именно такива инвеститори са добре дошли в България.
Тук ясно личи кога един инвеститор идва да допринесе за повишаване на брутния вътрешен продукт на страната и да пази екологията, добави Борисов.
Този инвеститор осъществява чист екологичен процес, който няма да замърсява курортите по Черноморието, посочи премиерът.
Благодаря на инвеститора, че спазва законите на страната и се грижи за икономиката, такива инвеститори толерираме ние, добави Борисов.
Новата инсталация в топлоцентралата е изградена по проект, чиято цел е да отговори на новото европейско законодателство в областта на опазването на околната среда. Ръководството на "Солвей-соди" предприе обновяването на някои от съществуващите
котли и замяната на тези, които са морално остарели, с нов голям котел от типа "циркулиращ кипящ слой".
Новият котел, който е най-големият в Европа от този вид, е с капацитет и надеждност, съответстващи на настоящите и бъдещите нужди на "Солвей-соди", посочиха от дружеството.
За последните три години инвестиционната програма на дружеството е 300 милиона лева.




 
Коментари
 
Безпартиен - 08-05-2010 г. 14:06:25

Нещо читаво в областта на енергетика да се случи и при нас. Чудо на чудесата дай боже и ти Бате Бойко повече чудеса в тази иначе прекрасна страна с мизеруващ народ.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159