EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Костов против Орешарски за приходите в бюджет 2010

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Костов против Орешарски за приходите в бюджет 2010

mail11:58 | 02.12.2009прегледи 509 коментарикоментари 0


Иван Костов се противопостави на предложението на Плавен Орешарски за увеличение на  приходите в бюджета в размер на 762 млн. лв. стана ясно по време на дебатите в парламента преди второто гласуване на държавния бюджет за 2010.
Страната е в икономическа криза и сега е моментът да бъдем предпазливи по отношение на бламирането на данъчните постъпления. Не сме били в подобна ситуация от 1997 г. насам, каза още Костов.  Ако има допълнителни приходи, то те трябва да намалят бюджетния дефицит, допълни народният представител.
На финала на своето изказване експремиерът призова парламентът да не подкрепи предложенията за увеличаване на приходната част в бюджета.
По време на дебатите опозицията заяви, че земеделските производители за първи път ще бъдат облагани с допълнителни тежести, като тютюнопроизводителите ще плащат 4 пъти по-високи осигуровки, според Лютви Местан от ДПС.  Те за първи път няма да получат премия, което ще намали приходите с повече от три пъти. С този бюджет вие им казвате „откажете се от това производство”, заяви още той.


Тагове: приходи, бюджет
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg