EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Косово купи турски дронове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Косово купи турски дронове

mail16:02 | 19.07.2023прегледи 728 коментарикоментари 0


Безпилотните самолети Bayraktar TB-2 влизат в състава на косовската армия. Това съобщи министър-председателят Албин Курти, отбелязвайки, че дроновете са купени от Турция, съобщи специално за БТА КосоваПрес.

Курти подчерта, че заедно с командващия на Косовските сили за сигурност (КСС) генерал-лейтенант Башким Яшари и министъра на отбраната Арменд Мехай, са поздравили офицерите, които са завършили обучението за използване на безпилотните летателни апарати.

"Добавихме към арсенала на нашата армия безпилотни самолети Bayraktar TB-2, които правителството купи от Турция! За две години управление увеличихме броя на войниците с над 80 процента, а бюджета за армията - с над 100 процента", написа Курти във Фейсбук.

Междувременно министърът на отбраната Арменд Мехай заяви след купуването на безпилотните самолети Bayraktar, че негов приоритет е да оборудва КСС с модерно въоръжение по последна технология.

Той подчерта, че дроновете Bayraktar са най-новият вид въоръжение, чието притежание според него е необходимо за отбраната на страната. /БТА


Тагове: Косово, дронове
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg