EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Корупция в Novartis – Ю.Корея

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Корупция в Novartis – Ю.Корея

mail14:02 | 16.08.2016прегледи 1153 коментарикоментари 0


Прокурори повдигнаха обвинения на бившия изпълнителен директор и още петима бивши и настоящи мениджъри на южнокорейския клон на швейцарския фармацевтичен концерн "Новартис", че незаконно са платили 2.6 милиарда вона (2.3 млн. долара) на лекари, за да предписват лекарствата на фирмата, предаде БТА като се позова на Асошиейтед прес.

В изявление швейцарската компания изрази съжаление за случилото се, както и от факта, че подобно поведение не е било санкционирано от най-висшето ръководство на "Новартис Корея".

"Новартис" не търпи лошо управление и вече осъществяваме оздравителен план в Корея на основа на разкрития от наше собствено разследване, заяви компанията, базирана в Базел.

Южнокорейските прокурори са предявили обвинения на още 28 души, включително 15 лекари и шестима издатели на медицински списания, за предполагаемо участие в трансакциите, извършени между 2011 г. и януари тази година. Никой от заподозрените не е арестуван.

Южнокорейските закони забраняват на фармацевтичните компании да правят отстъпки на лекари за лекарствата, които предписват. Според прокурорите, южнокорейските съдружници на "Новартис" са се опитали да заобиколят закона, като финансирали академични събития, организирани от издателите на медицински публикации, на които поканените лекари получавали подкуп, прикрит като поемане на таксата за участие.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg