EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Корпоративни новини от света

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Корпоративни новини от света

mail12:00 | 09.10.2014прегледи 970 коментарикоментари 0


Фейсбук (Facebook) приключи придобиването на популярното мобилно приложение за съобщения УотсАп (WhatsApp) в сделка, чиято стойност достигна $21,8 млрд. спрямо обявените първоначално $19 млрд., предаде Асошиейтед прес. Фейсбук обяви, че назначава съоснователя и главен изпълнителен директор на УотсАп Джан Коум в съвета на директорите си. Досега това е най-голямото придобиване, предприемано от социалната мрежа, и по-голямо от правените от Гугъл (Google), Майкрософт (Microsoft) или Епъл (Apple). Стойността на сделката предизвика учудване при обявяването й на 19 февруари, въпреки че според анализатори има смисъл Фейсбук да купи услугата. УотсАп отчита бърз растеж, особено в Бразилия, Индия, Мексико и Русия, и има над 500 потребители.

Американската корпорация "Търнър бродкастинг систем", част от концерна "Тайм Уорнър", обяви, че ще съкрати почти 1500 души, или 10 процента от служителите си по целия свят, включително от телевизиите Си Ен Ен и Ти Ен Ти, съобщи Си Ен Ен, цитирана от ДПА. Съкращенията ще засегнат всичките 18 териториални представителства на компанията, в която се трудят общо 14 хиляди души. Според представители на компанията мярката се налага, за да може да се освободят ресурси за модернизация и внедряване на иновативни технологии за подготовката и излъчването на програмите. В централата на корпорацията в Атланта ще бъдат съкратени 975 служители, ще бъдат ликвидирани и около 300 работни места в Си Ен Ен.

Германското издателство Аксел Шпрингер (Axel Springer) инвестира 20 млн. долара (15,9 млн. евро) в англоезичния медиен пазар, предаде ДПА. Инвестициите ще бъдат насочени към американския сайт Ozy, публикуващ новини и материали за нови тенденции. Шпрингер вече има дял от 16 процента във фирмата от Силициевата долина, в която е вторият по големина акционер след съоснователя й Карлос Уотсън. Сайтът е насочен към млади, образовани хора, които се интересуват от нови идеи и тенденции, каза Уотсън. "Твърдо сме убедени, че целевата ни група е по целия свят", допълни той. За септември Ozy отчете 5,5 милиона читатели, а статиите му се разпространяват от редица медии, включително Си Ен Ен и вестник "Велт" на Аксел Шпрингер.

Хотелиерската верига Хилтън (Hilton) продава нюйоркския хотел Уолдорф-Астория (Waldorf Astoria New York) на китайската застрахователна компания Анбан иншуърънс груп (Anbang Insurance Group Co.) в сделка за 1,95 млрд. долара, предаде Асошиейтед прес. Хилтън ще продължи да управлява прочутия хотел през идните 100 години, според споразумението с Анбан. Нюйоркският Уолдорф-Астория, в който се помещават и три известни ресторанта, ще бъде подложен на мащабно обновяване. През март милионерът Уилям Уолдорф Астор отваря 13-етажния хотел Уолдорф. Хотел Астория е открит четири години по-късно. Хотел Уолдорф-Астория Но Йорк на Парк Авеню в Манхатън пък е отворен през 1931 година, според сайта на компанията, като за времето си е бил най-големият хотел в света. През 1993 г. той става официална емблема на града. Хилтън планира да използва приходите от продажбата за покупка на нови хотелски активи в САЩ.
 


Тагове: Facebook, сделка
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4155