EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Корпоративни новини от България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Корпоративни новини от България

mail10:00 | 17.04.2014прегледи 2759 коментарикоментари 0


Българската стопанска камара дари на СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Златарица Cisco оборудване. Петте маршрутизатора и двата комутатора ще се използват от учениците по време на практическите им занятия в Cisco академията в училището, както и за часовете по информационни технологии. Академията в СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ бе създадена преди 2 години и в нея се обучават учениците от 10 до 12 клас, като идеята на ръководството на училището е да направи обучението по мрежи по-атрактивно и по-достъпно.

Най-големият увеселителен център за деца на закрито в България ще отвори врати през септември с откриването на новия София Ринг Мол до магазина на ИКЕА в столицата. Новият FUNTASY Ring Park ще се простира на площ от над 5,500 кв. м. и ще предлага много различни забавления за деца на всякаква възраст като целогодишна ледена пързалка, боулинг, въртележки, арена за каране на колелета, зона за скачане с трамплини, електронни игри и симулатори, блъскащи колички и много други. Освен това родителите ще могат да оставят децата си на грижите на специално обучените аниматори на FUNtasy Ring Park за до два часа, докато пазаруват, вечерят или правят нещо друго в мола. София Ринг Мол е шопинг център от ново поколение, който ще промени коренно българския ритейл пазар с комбинацията от възможности за шопинг, прекарване на свободното време и забавления, които ще предлага под един покрив.

Търговският център „Панорама мол“ в Плевен бе открит на 12 април с подписани договори за 80% от общо 17 500 кв.м отдаваема площ, съобщават от Forton, ексклузивен консултант по отдаването под наем и управлението му. Проектът се възползва от активното търсене на нови локации от големите международни и български търговци, като привлече водещата глобална модна верига H & M Hennes & Mauritz AB и марки като Deichmann, GruppoFiori, McDonalds и „Хиполенд“. В началото на годината вече бяха осигурени Carrefour, „Зора“, кино „Арена“, SportVision, dm и много други. За все още свободните площи се водят преговори с наематели и до края на годината се очаква всички помещения да бъдат наети.
„Панорама мол“ се очаква да бъде единственият нов търговски център в първата половина на годината. Общо 122 хил. кв.м площи се очакват в София във втората й половина. С тези четири проекта общият обем на търговските площи в България ще нарасне с 19% от 735 хиляди кв.м в момента, показват още данните на Forton.

За втори път Лидл България стартира кампанията „Дай шанс на Балканката”. Нейната цел е да спомогне за опазването на балканската пъстърва като вид в родните планински реки. Кампанията традиционно се реализира съвместно с Риболовен клуб Балканка. През есента на миналата година феновете на Лидл във Facebook вече дадоха шанс на 42 067 балканки да заплуват в българските реки. Механизмът на играта e вече познат – Лидл България пуска по една жива рибка за всяка виртуално уловена балканска пъстърва. Това, което трябва да направят феновете на бранда е да се включат в усилен онлайн риболов чрез специално разработеното за кампанията приложение в социалната мрежа. Играта ще е активна до 17.04. На този ден ще се обявят резултатите, а най-добрите онлайн рибари и най-големите късметлии ще получат и допълнителни награди.

Във всяка промоционална кутия на детски зърнени закуски NESTLÉ®, децата ще могат да открият играчка-изненада на един от любимите си герои от РИО 2. Цветни, пеещи и летящи, любимите герои Рафаел, Блу и Габи оживяват, като се превръщат в подарък за всяко дете. Премиерата на приключенския филм за малки и големи се състоя на 4 април в кино Арена.
 

 "ЧЕЗ Разпределение България" АД инвестира 643 хил. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през април, съобщиха от дружеството. На територията на София ще започне реализацията на 13 инвестиционни обекта на обща стойност 246 хиляди лева. В Югозападна България ще бъдат инвестирани близо 130 хиляди лева в 10 обекта, а в района на Северозападна България ще стартират 12 проекта, в които компанията ще вложи 267 хиляди лева. Най-голямата инвестиция, която ЧЕЗ започва през април, е в размер на 130 хиляди лева и е предназначена за изнасяне на електромерни табла и реконструкция на мрежа - ниско напрежение, в с. Горна Малина, Софийска област.

Авиокомпания еasyJet обяви, че от 14 април 2014 г., разрешава на всички пътници да използват в „самолетен режим“ своите персонални електронни устройства като лаптопи, DVD плейъри, таблети и мобилни телефони на борда на всички полети, включително и по време на излитане и кацане. Досега пътниците трябваше да изключват своите устройства за двата етапа от полета (излитане и кацане) и промяната идва след скорошните препоръки от страна на Европейската агенция за авиационна безопасност, че тези ограничения могат да бъдат премахнати.
ЦЕНТРАЛНА ЕНЕРГОРЕМОНТНА БАЗА (ЦЕРБ) изгради свой център за данни. Това е първият дейта център, собственост на компания в сектора на енергийни ремонти. Освен за нуждите на енергоремонтната база, компании от различни сектори ще предоставят своето IT оборудване за съхранение и поддръжка в дейта центъра (т.нар. „колокиране”). Центърът за данни на ЦЕРБ е с площ от 45 кв.м и с капацитет за над 1000 сървъра.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg