EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Корпоративни новини: SG, Lidl & Shell

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Корпоративни новини: SG, Lidl & Shell

mail12:05 | 20.07.2015прегледи 2415 коментарикоментари 0


Societe Generale Експресбанк и Регионалният фонд за градско развитие отпуснаха петнадесет годишен инвестиционен кредит на „ПИТ БОКС" ЕООД от 1 942 930 евро по европейската инициатива за устойчиво градско развитие JESSICA. Съфинансирането, осигурено от банката за проекта, е на стойност 1 298 700 евро. Кредитните средства ще бъдат използвани за изграждане на логистичен център в с. Маджерито, община Стара Загора.
Логистичната база ще бъде отдадена под наем дългосрочно на най-голямата българска компания на пазара на куриерски услуги Speedy. Сградата ще бъде главен център за прегрупиране и претоварване на палетни пратки – една от най-бързо развиващите се бизнес линии на компанията. Модерната логистична база ще бъде изградена на част от територията на бившия държавен птицекомбинат край Стара Загора и ще има площ от 5 400 кв. метра. Проектът се ползва и с подкрепата на община Стара Загора, заради пълното съответствие с усилията на общината за развитие на местния бизнес климат, насърчаването на инвестиции и откриването на нови работни места в региона. В резултат на инвестицията ще бъдат разкрити 10 - 15 постоянни, както и 40 временни работни места за периода на изпълнение на строителството.
JESSICA е инициатива на Европейския Фонд за Регионално Развитие за подкрепа на устойчиви инвестиции в градска инфраструктура, наследство, образователни, спортни и културни обекти, повторно разработване на запустели терени и др. Регионалният фонд за градско развитие управлява средствата по инициатива JESSICA предназначени за шестте големи града след София – Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Плевен. Проектът на „ПИТ БОКС" ЕООД е шестият JESSICA проект на Фонда в гр. Стара Загора след рехабилитацията на Централния градски пазар, двата проекта за реновация на стадион „Трейс Арена” в кв. Кольо Ганчев , реконструкцията на закрития плувен басейн в града и модернизацията на част от производствените сгради на Холдинг Загора.
Някои от по-значимите проекти по програма JESSICA в другите градове включват изграждането на нови производствени мощности в Индустриална зона Русе, създаването на постоянен изложбен център "Флора" в Бургас;, реновиране на историческата сграда „Юнашки салон“ във Варна; изграждане на мултиплекс с 4 кино зали и реновирана на съществуваща кино зала в Плевен; изграждането на паркинг във Варна, изграждането на нов високо енергийно-ефективен завод за хлебни продукти в Пловдив и много други.

От 18 юли новата безплатна автобусна линия за велосипедисти, която Лидл България стартира тази година по маршрута Студентски град – Бистрица, ще бъде удължена до с. Железница. Така колоездачите ще могат да ползват активно вело маршрути в Плана планина и югоизточните склонове на Витоша. Това е втората велолиния, която немската компания стартира. През изминалото лято беше пуснат първият велоавтобус по маршрут Хладилника - х. Алеко. Двете велолинии предоставят възможност на желаещите колоездачи да стигнат до различни точки от Витоша и околностите като пътуват безплатно в автобусите заедно с велосипедите си.
Линията Студентски град-Бистрица-Железница ще се движи с непроменени начални часове всяка събота и неделя - 8:20 ч. и в 10:30 ч. с начална спирка колелото на автобуси 280 и 94 в Студенстки град. Велоавтобусът е еднопосочен и е предназначен само за колоездачи, до запълване капацитета на автобуса.
През този сезон се запазва и велолинията финансирана от КС “Хладилника” през “Бай Кръстьо” до хижа „Алеко” с начални часове на тръгване 8:20 ч. и 10:30 ч.
Всички автобуси са безплатни и ще се движат през всички почивни дни и празниците до 27 септември 2015 г.
Това лято компанията ще продължи да изненадва велосипедистите с нови възможности и предизвикателства, които скоро ще бъдат обявени на интернет страницата и на фен-страницата във Фейсбук.
Пълно разписание и повече информация за Зелена линия на Лидл България може да намерите на www.lidl.bg.

Shell Люксембург обяви, че печели обществената поръчка за бензиностанция Берхем (в посока градската част на Люксембург). Правителството на страната предоставя 10-годишна концесия, с което обектът отново става най-голямата бензиностанция на компанията в световен мащаб.
Бензиностанцията разполага с 21 колонки, от които 12 са предназначени за камиони и могат да зареждат едновременно 24 тежкотоварни превозни средства. Всеки ден обектът посреща автомобилисти и шофьори от Франция, Германия, Холандия, Белгия, Румъния, България, Полша и Унгария, като техният брой достига 25 000 души на ден.
В следващите месеци комплексът ще бъде обновен и разширен. На приземния етаж ще има магазин с пекарна, където на клиентите ще се предлагат прясно изпечени сандвичи. От магазина ще могат да се закупуват основни продукти като смазочни материали, захарни изделия и напитки. Под магазина ще бъдат разположени реновирани тоалетни помещения с душове по успешната 2theloo концепция. На първия етаж ще има отворено пространство, където компанията ще предложи нова за Люксембург цялостна оферта с прясно кафе и продукти от собствената пекарна на обекта, както и ресторант за бързо хранене.
Отвън бензиностацията също ще бъде реновирана. По време на ремонтните дейности ще бъдат приложени най-високите стандарти в изолационните материали, LED осветлението и термозавесите. Освен в самата сграда, промени ще настъпят и във вътрешния двор, като комуникацията и сигнализацията ще бъдат подобрени.
Търговският комплекс Берхем е разположен на магистрала E25/A3 в посока градската част на Люксембург. Той предлага множество методи на разплащане, сред които картата euroShell, която се приема в 22 000 европейски бензиностанции Shell и партньорски обекти в 25 страни, включително 40 обекта в Люксембург. Освен за закупуване на гориво, тези карти могат да бъдат използвани за допълнителни услуги като заплащане на пътни такси, пътна помощ, възстановяване на ДДС и закупуване на стоки в магазините на бензиностанциите.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg