EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Корпоративна банка с интерес към Булгартабак

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Корпоративна банка с интерес към Булгартабак

mail16:20 | 11.05.2011прегледи 1461 коментарикоментари 0


Председателят на надзорния съвет на Корпоративна търговска банка Цветан Василев обмисля участие в започналата официално вчера процедура по приватизация на "Булгартабак".  "Не изключвам нищо априори, но искам да се запозная в детайли с процедурата, изискванията и състоянието на самата компания", каза за в. "Пари" Василев. Доколкото знам, ще има 100 дни, в които кандидатите ще могат да анализират и да търсят партньорства, ако преценят, че има нужда", допълни той.
Корпоративна търговска банка е вторият по брой притежавани акции в цигарения холдинг акционер след държавата. Банката държи 8.11% от капитала на дружеството, показват данните към консолидирания одитиран отчет на дружеството за 2010 г. КТБ се сдоби с книжата в борсова сделка в края на миналата година. Тогава банкерът Василев заяви за в. "Пари", че акциите на "Булгартабак" са интересни като чисто финансова инвестиция и че когато бъдат обявени критериите за участие в приватизацията на държавния дял, ще прецени дали има интерес.
В играта за "Булгартабак" остават и заявилите официален интерес преди седмица конкуренти и бивше поделение на държавния холдинг - "Кингс Табако". От "Кингс Табако" се надяваха параметрите за кандидат-купувачи да бъдат променени преди обнародването им в "Държавен вестник", но това не стана.
"Продължаваме да имаме интерес", каза за в. "Пари" изпълнителният директор на "Кингс Табако" Бойко Качулев. "Водим преговори с някои партньори, които да участват като стратегически инвеститор", уточни той.
С пускането за продажба на конкурсната документация за "Булгартабак" Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол даде началото на същинската част от процедурата за приватизация. Цената на документацията за участие е 5000 лв., а информационният меморандум струва 20 хил. лв. В публичния конкурс на един етап ще могат да участват стратегически и финансови инвеститори.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg