EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Коректните платци не плащат заради длъжници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Коректните платци не плащат заради длъжници

mail12:50 | 11.01.2011прегледи 901 коментарикоментари 0


Абонатите на топлофикациите, които погасяват навреме сметките си, няма да дадат нито стотинка повече заради некоректните платци. Това обеща председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев, цитиран от БНР.
Въпросът дали коректните абонати ще плащат повече заради некоректните дойде отново на дневен ред, след като стана ясно, че само за 2009 г. "Топлофикация София" е отписала 15 млн. лв., които абонатите й дължат, но за които е настъпила погасителна давност.
"Всички ние ще ги платим", съобщи първоначално председателят на енергийният регулатор Ангел Семерджиев. След това обаче каза: "Но на практика не се отразява върху цените".
Семерджиев обясни, че несъбраните задължения на топлофикациите се отразяват косвено върху сметките на коректните абонати, защото когато топлофикациите имат несъбрани задължения, финансовите има резултати се влошават и така те не могат да инвестират във високоефективни технологии, които водят до понижаване на цените.
Според Семерджиев парното може да бъде спирано на цял блок или кооперация, когато 75% от абонатите в тях не са изрядни, а не половината, каквито предложения имаше неотдавна.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg