EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Корейски фирми търсят място за инвестиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Корейски фирми търсят място за инвестиции

mail09:00 | 21.10.2013прегледи 4497 коментарикоментари 0


Корейската компания, лидер в производството на автомобилни гуми, проучваща подходящи локации за разширяване на дейността си в Европа с изграждане на производствена база за автомобилни гуми. Това съобщава икономическото министерство без да споменава името на компанията. Изтъква се, че фирмата продава 10 млн. гуми годишно в ЕС и разполага с клонове в чужбина и задгранични бази в около 120 страни: дистрибуторски центрове в САЩ, Германия; производствен център в Китай; клонове в Дубай, Лондон, Сидни.
България предложи на корейска фирма за производство на стоманени тръби да изгради нов завод у нас. Фирмата е основен доставчик на Hyundai Heavy Industry, Samsung и др. Интерес за инвестиране в България прояви и компания от сектора на информационните технологии. Фирмата е част от голям южнокорейски конгломерат в областта на информацията, телекомуникациите и полупроводниците.

Заявен бе и интерес за изграждане на оранжерии за отглеждане на зеленчуци. Българската страна предложи на корейски фирми изграждане на научен център в български индустриални зони, в който да се разработват нови сортове семена.
На среща с ръководството на Корейско-българския комитет за икономическо сътрудничество бяха обсъдени и перспективи за утвърждаване на български вина и кисели млека на корейския пазар.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161