EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Корейска компания купува два завода у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Корейска компания купува два завода у нас

mail09:05 | 07.11.2018прегледи 619 коментарикоментари 0


По време  на Втората сесия на Българо-корейския Комитет за промишлено коопериране, който се проведе в Сеул, икономическият заместник-министър Лъчезар Борисов проведе срещи и с корейски компании от автомобилния сектор, които проявяват интерес за инвестиции в България.

Стана ясно, че корейска компания лидер в производството на компоненти за автомобили ще се сдобие с два завода в България с близо 500 работници, като част от глобална сделка по придобиване на активи и диверсифициране на производството. Очаква се сделката да бъде финализирана през първото тримесечие на 2019 г., като впоследствие производствените мощности в България да се разширяват.

 „Страната ни е атрактивна инвестиционна дестинация за автомобилната индустрия. Вече е ясно, че някои от важните цели на нашето сътрудничество могат да бъдат, популяризирането на корейски проекти в индустриалните зони в България, както и привличането на повече корейски инвестиции в автомобилния сектор и в развойни центрове в страната“, подчерта Борисов. Той представи и насърчителните мерки, които България предлага на потенциалните корейски инвеститори, както и стабилните макроикономически показатели и предимствата на страната ни като ниски корпоративни данъци и  оперативни разходи, както и висококвалифицирана работна ръка.

В българската делегация на срещата участваше и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството – Валентин Йовев,  представители на МРРБ, Министерство на транспорта и информационните технологии, Министерство на икономиката и Аутомотив Клъстер – България.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg