EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Концесионери на „Бургас-централен“, „Созопол-Харманите“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Концесионери на „Бургас-централен“, „Созопол-Харманите“

mail09:01 | 19.11.2018прегледи 942 коментарикоментари 0


Министерски съвет определе концесионерите на морските плажове „Бургас-централен“ и „Созопол-Харманите“.

След проведени конкурси правителството определи „БУЛГАРИЕН ДИРЕКТ РАЙЗЕН“ ЕООД за концесионер на морски плаж „Бургас- централен“ в община Бургас, а „АУТО ФАКТОР“ ЕООД за концесионер на морски плаж „Созопол-Харманите“ в община Созопол.

По отношение на плажа „Бургас-централен“ за срока на концесията се предвижда да бъдат направени инвестиции за санитарно-хигиенна поддръжка в размер на 118 921 лв. В зоната за платени плажни принадлежности цената за 1 бр. чадър и за 1 бр. шезлонг ще бъде по 7 лв. Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане (роялти) 7% или 297 560 лв. без ДДС.

Инвестициите, които ще бъдат направени за развитие и опазване на облика на културно - историческото наследство на морския плаж Созопол-Харманите“ за срока на концесията, са в размер на 343 138 лв. В зоната за платени плажни принадлежности цената за чадър и шезлонг ще бъде по 8 лв. с ДДС. Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от МС Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане (роялти) 8% без ДДС или 227 282 лв. без ДДС.

С друго правителствено решение се прекратява процедурата за предоставяне на концесия за услуга за морски плаж „Каварна“, община Каварна, област Добрич. Причина за прекратяването е липса на оферта, чието съдържание да отговаря на изискванията, определени с конкурсната документация. Решението се взима след мотивиран доклад на министъра на туризма и ще бъде обнародвано в Държавен вестник.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3820