EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Концепция „16+1” на министър Грудев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Концепция „16+1” на министър Грудев

mail07:39 | 10.09.2014прегледи 1116 коментарикоментари 0


Министърът на земеделието и храните Васил Грудев представи разработената от МЗХ концепция за създаване на Център за сътрудничество „16+1” в областта на земеделието между Китай и страните от Централна и Източна Европа в България пред посланици и дипломати от 11 европейски страни в МЗХ. Министър Грудев изрази убедеността си, че успешното функциониране на Центъра в страната ни ще спомогне за по-нататъшното практическо развитие на традиционно доброто сътрудничество в областта на земеделието между 16-те европейски страни и Китай.
При посещението си в Китай през януари 2014 г. президентът на Република България Росен Плевнелиев потвърди желанието в страната ни да бъде учредена Асоциация за сътрудничество в областта на земеделието по линия на Инициативата „16+1“. Министър Грудев информира, че с нота до МЗХ от 12 август 2014 г. на посолството на Китай у нас, китайската страна потвърждава желанието си за установяване на този Центъра в България.
Министерството на земеделието и храните трябва да получи съгласие и от останалите държави в рамките на Инициативата „16+1“, за да бъде създаден центърът у нас. Министър Грудев акцентира, че в него ще бъдат представени държавни и неправителствени структури, обществени и бизнес организации, и компании от всички 16 страни, членки на Инициативата. Сред основните функции на Центъра са създаване на платформа за контакти и търсене на партньори за сътрудничество, координиране и планиране на инициативи за създаване на съвместни предприятия, насърчаване на търговията със селскостопански продукти, храни и напитки, планиране и координиране на практическото сътрудничество в областта на земеделието между Китай и 16-те страни от Централна и Източна Европа./МЗХ
 снимка: ЕП


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg