EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Консултации за паричната политика на ЕЦБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Консултации за паричната политика на ЕЦБ

mail07:03 | 26.02.2020прегледи 664 коментарикоментари 0


Европейската централна банка (ЕЦБ) започва обществена консултация, за да се вслуша в очакванията и безпокойствата на обществото за начина, по който трябва да се води паричната политика в еврозоната, предаде Франс прес.

ЕЦБ и 19-те национални централни банки от страните, въвели еврото, призовават гражданите и организациите от еврозоната да споделят своите идеи и коментари за бъдещето на паричната политика в рамките на Договора за функционирането на Европейския съюз, се казва в комюнике на банката.

"Искаме да чуем мненията, очакванията и безпокойствата на обществото", изтъква президентката на ЕЦБ Кристин Лагард в комюникето.

По-специално институцията ще помести в интернет справка за преразглеждането на стратегията и онлайн формуляр, който гражданите могат да ползват за споделяне на предложенията и коментарите си на езиците на еврозоната.

ЕЦБ започна през януари под егидата на Лагард стратегическа оценка с цел да се преразгледа целта й за инфлацията "близо, но малко под прага от 2 процента", определяна като прекалено строга.

Освен това трябва да се интегрира борбата с климатичните промени в паричната политика - перспектива, която не се харесва на ортодоксално настроените централни банкери.

Предвидени са поредица срещи с организации и с гражданското общество. Първата е в Брюксел на 26 март под председателството на Кристин Лагард.

На нея ще бъдат поканени организации на местните власти и на потребителите, както и социалните партньори, които да споделят вижданията си за политиките на ЕЦБ.

Освен това ЕЦБ ще организира срещи с евродепутати, университетски преподаватели и представители на финансовия сектор.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg