EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Консултативен съвет по туризма в Банско

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Консултативен съвет по туризма в Банско

mail13:01 | 12.02.2020прегледи 1441 коментарикоментари 0


Консултативен съвет по туризма заработи в Банско, съобщи пресцентърът на общината. На него е разгледана Програма за развитие на туризма в Община Банско през настоящата година, като е отделено внимание на участие в различни туристически борси. Участниците са се обединили около мнението, че община Банско като дестинация трябва да бъде рекламирана и на изложения в Европа, на които досега не е представяна. Пред участниците в консултативния съвет председателят на Общинския съвет Иван Докторов е съобщил, че предстои създаването на нова туристическа интернет платформа на общината, допълват от пресцентъра.
Туризмът е основният бранш в икономиката на общината, а общинското ръководство декларира, че ще работи съвместно с всички, е обявил кметът на Банско Иван Кадев. По думите му, от страна на общината съветът може да разчита на организационна и финансова помощ.
На срещата е станало ясно, че се наблюдава положителна тенденция за събираемостта на туристическия данък. През първия месец на тази година на много места има регистрирани повече нощувки, което се дължи на използването на Единната система за туристическа информация /ЕСТИ/. По статистически данни за нощувките, ръста на туристите в общината за миналата година е 5 процента, а въпреки безснежната зима представителите на туристическият бранш полагат изключителни усилия, допълват от пресцентъра на община Банско.


Тагове: Банско, туризъм
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg