EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Консорциум - автобусен превозвач в Казанлък

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Консорциум - автобусен превозвач в Казанлък

mail14:30 | 13.09.2012прегледи 664 коментарикоментари 0


Консорциум „Обединение на автобусните превозвачи от Община Казанлък” ДЗЗД спечели конкурсите за възлагане на обществен транспорт на пътници по междуселищните автобусни линии от републиканската и общинската транспортни схеми и вътрешноградските линии № 13 и № 13 –Ф в Казанлък. Консорциумът бе единственият кандидат за извършване на дейността. Всеки един от влизащите в обединението превозвачи, явили се конкурса – „Кумакс инвест” ЕООД, „Автотранс 99” ООД, ЕТ „Иван Колев” и ЕТ „Емил Гаджев”, е представил всички изискуеми документи, съгласно конкурсните условия.
Спечелилите конкурса ще обслужват общо 29 междуселищни автобусни линии за превоз на пътници на територията на община Казанлък, две вътрешноградски линии с номера 13 и 13-Ф, както и 6 линии от републиканската транспортна схема, движещи се по маршрутите София-Казанлък, Варна-Казанлък, Пловдив-Казанлък и Велико Търново-Казанлък.
Двата договора - за линиите от общинската транспортна схема и за линиите от републиканската транспортна схема, между Община Казанлък и превозвача „Обединение на автобусните превозвачи от Община Казанлък” ДЗЗД влизат в сила от 10 септември 2012 г. В договорите са предвидени строги санкции за различни случаи на допуснати нарушения в процеса на изпълнение на дейността по договора.
Обединението от превозвачи ще продължи да превозва пътници по действащите в момента цени на билетите, като повишаването им е възможно при драстично увеличение цените на горивата. За пенсионерите над 70-годишна възраст е предвидено да пътуват с намаление от 50%, като 20% от тях се покриват от републиканския бюджет, а останалите 30% са за сметка на превозвача. Учениците ще ползват намаление от 20% на цените на билетите в междуселищните линии от общинската пътна мрежа, а в градския транспорт намалението за тях е 30%.
Контролът по изпълнението на договорите за обществен превоз ще бъде завишен, каза на специална пресконференция днес по повод приключването на конкурса и избирането на превозвач заместник-кметът на община Казанлък по икономика, стопанска политика и управление на общинската собственост Петър Косев. На пресконференцията присъстваха още заместник-кметът по строителство, инфраструктура и транспорт Даниела Коева, членовете на комисията по конкурса и представителят на превозвача Хюсеин Кехайов. В момента Община Казанлък работи върху възможностите за оформление на пространството около автобусните спирки, където ще бъде поставено и разписание на линиите.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg