EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Конкурс за "Майстор месар"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Конкурс за "Майстор месар"

mail11:20 | 26.07.2019прегледи 785 коментарикоментари 0


България ще изпрати подбран национален отбор на Световното първенство по транжиране в американския град Сакраменто, Калифорния. Стартира специален конкурс за селекция на най-добрите, който ще се проведе на 11-ти и 12-ти октомври 2019 г. в Сливен, под звучното име „Майстор месар“. Участниците ще премерят сили в бързото и качествено обезкостяването на говеждо, свинско, агнешко и пилешко месо. За допълнителни точки ще трябва да демонстрират и уменията си в приготвянето на наденица, кюфтенца или кебапчета по тяхна рецепта, както и идея за атрактивен продукт от месо или кулинарен аламинут.

Състезанието „Майстор месар“ се организира от Асоциацията на месопреработвателите в България. То ще се проведе в рамките на традиционното Национално изложение по животновъдство, с партньор Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и с подкрепата на Министерството на земеделието, храните и горите и ДФ „Земеделие“. Целта му е да популяризира вкусното българско месо и професиите „обезкоствач/транжор“ и „кулинар“. Събитието в „града на 100-те войводи“ ще поведе ценителите на традиционните качествени български продукти от месо към многобройните щандове на малки и средни месопреработвателни предприятия от цялата страна, демонстрации и дегустации. Шеф-готвач и ученици от професионалната гимназия по хотелиарство и туризъм "Акад. Неделчо Неделчев" – Сливен ще приготвят кулинарни заготовки от обезкостеното месо, а утвърдени майстори ще показват как се приготвя качествен суджук и луканка. Специално жури ще избере измежду всички предложения „Най-оригиналния и вкусен кулинарен продукт“.

Асоциацията на месопреработвателите в България е най-голямата браншова организация у нас, която обединява 60% от месодобивните и месопреработвателните предприятия в страната. Състезанието „Майстор месар“ е част от проект „Дни на българското месо“, с който асоциацията подкрепя инициативата на МЗХГ „Аз подкрепям българските производители, подкрепи ги и ти!“


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 911