EUR 1.9558
USD 1.6827
CHF 1.8212
GBP 2.3145
CNY 2.6323
you tube
mobile version

Компании-сини чипове на БФБ в програма на ЕБВР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Компании-сини чипове на БФБ в програма на ЕБВР

mail18:10 | 27.05.2020прегледи 483 коментарикоментари 0


Четири от компаниите-сини чипове на Българска фондова борса са избрани за участие в Програма за покритие с анализи на Европейската банка завъзстановяване и развитие (ЕБВР). Компаниите са: Градус, Монбат, Сирма Груп Холдинг и Софарма. Те ще бъдат част от Програмата, която има за цел да увеличи публичния достъп до инвестиционни анализи на акции на компании в България, Хърватия, Северна Македония, Румъния, Сърбия и Словения.

Общо 17 компании, листнати на фондовите борси от шестте страни, са избрани за Програмата на база на специфични критерии, разработени от консултанта на ЕБВР по проекта - WOOD & Company.

„Ние вярваме в потенциала на публичните компании и се радваме, че четири от сините ни чипове ще бъдат част от тази важна инициатива на банката. Това е много добра възможност за по-голяма видимост, привличане на инвеститори и развитие на европейски бизнес хоризонти за динамичните и амбициозни български фирми. “, каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ по време на официалния онлайн старт на Програмата.

Програмата се реализира от WOOD & Company - инвестиционна банка, специализирана в развиващите се пазари. Tя е напълно съобразена с целите на Плана за действие на Съюза за капиталови пазари на Европейската комисия, който конкретно споменава подобряването на достъпа до финансиране, включително рисков капитал, по- специално за МСП като една от петте приоритетни области.

Всички доклади ще бъдат безплатни и публично достъпни на новосъздадения уебсайт на Аналитичния Хъб. При старта на Програмата днес бяха оповестени четири анализа, като предстои и останалите да бъдат публикувани през следващите месеци. Общият брой на изготвените доклади ще бъде най-малко пет на компания през двугодишния период на инициативата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg