EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Комисията „Кушлев” спечели дело за над 3,2 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Комисията „Кушлев” спечели дело за над 3,2 млн. лв.

mail15:41 | 12.08.2010прегледи 1370 коментарикоментари 1


Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, спечели на първа съдебна инстанция заведено дело срещу Пламен Кръстев от гр. Перник. Общата стойност на отнетото имущество е 3 237 010 лв., съобщи агенция Фокус, позовавайки се на информация от комисията. Пернишкият окръжен съд се произнесе с решение след проведени 7 съдебни заседания по заведеното от комисията дело за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, срещу Пламен Кръстев.
Проверяваното лице е осъдено за извършено престъпление - пренасяне от Република Гърция през границата на страната, на стоки за търговски цели в големи размери, чрез използване на официални документи с невярно съдържание, без знанието и разрешението на Митниците. Производството за установяване на имуществото на лицето бе образувано през декември 2008 г., след направена предварителна проверка по получено уведомление от Районен съд гр. Перник.
През месец април 2009 г. по искане на Комисията съдът наложи обезпечителни мерки върху имуществото на ответника и неговото семейство.
На 04.11.2009 г. Пернишкият окръжен съд даде ход на делото за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, с ответник Пламен Кръстев и неговата съпруга. В съдебния процес бяха представени доказателства от страните, въз основа на които съдът направи извод, че не е установен законен източник на средства, който да позволява придобиването на процесното имущество - предмет на исковото производство.


 
Коментари
 
Име - 07-03-2011 г. 09:23:37

И как се установи, че "Общата стойност на отнетото имущество е 3 237 010 лв."? По оценките на кушлевите експерти ли? Я изкарайте това имущество на пазара да видим дали ще се вземат и 1/3 от него? Ама, иначе много ни бива по писането на големи суми! Лошото е, че сумите за вземане са виртуални, а заплатите и ДМС-то дето си го раздава кушлев е са съвсем реални. При това от нашия джоб!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg