EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Комисар Крус критикува банките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Комисар Крус критикува банките

mail16:54 | 22.06.2009прегледи 548 коментарикоментари 0


nelly_crus1Някои от европейските банки и финансови институции отричаха финансовата криза, която доведе до фалита на едни от най-големите играчи в сектора, заяви днес европейската комисарка за конкуренцията Нели Крус, цитирана от Reuters.
"Доста голям брой от тях всъщност отричаха ситуацията", изтъкна Крус пред телевизия Си Ен Би Си Юръп. "Те казваха, че не става въпрос за тях, а за съседите", посочи тя, цитирана от БТА.
"Това е обезпокоително, защото говорим за големи финансови институции, чиито главни изпълнителни директори продължават да отричат ситуацията".
Според Крус, която отговаря за осигуряването на справедливи условия на пазарите в 27-те страни членки на ЕС, важно е да се гарантира, че банките, получили държавна помощ, няма да получат несправедливо предимство в бъдеще спрямо конкурентите им, успяващи да се справят сами.
През последните осем месеца европейските банки, които бяха на прага на фалита, масово искаха спасителни пакети от правителствата. Според Крус новите правила, които се очаква да бъдат приети този месец, трябва да гарантират, че държавните средства се използва по подходящ начин.
Основната цел е да бъдат преструктурирани банките, получили държавна помощ, заяви тя. "Държавната помощ идва от парите на данъкоплатците - затова трябва да сме сигурни, че техните пари всъщност се харчат по правилен начин и това не въздейства отрицателно върху пазара


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg