EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Колко ще са компенсациите заради "Дружба"?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Колко ще са компенсациите заради "Дружба"?

mail17:09 | 07.06.2019прегледи 788 коментарикоментари 0


Размерът на компенсациите за нарушенията, причинени от замърсения руски петрол в тръбопровода "Дружба", трябва да бъде решен между купувачите и продавачите на суровината. Това заяви руският заместник-министър на енергетиката Павел Сорокин, цитиран от Ройтерс.
Представители на руските власти се срещнаха в Москва с чуждестранни купувачи на руски петрол, за да обсъдят проблема. След срещата Сорокин посочи, че не са обсъждани конкретни цифри, тъй като на този етап е трудно да се оцени размерът на обезщетенията. Ще бъде въведен обаче единен механизъм за компенсации, допълни той.
Полската нефтопреработваща компания Орлен (Orlen) изрази задоволство от резултата от преговорите, допълва ТАСС. Тя съобщи, че предстои да получи компенсации за доставките на замърсен петрол.
Доставките на петрол, отговарящ на стандартите, по "Дружба" в Унгария и Словакия са влезли в щатен режим, а доставките на чист петрол в Полша могат да започнат още на 8 и 9 юни. Това каза пред медии говорителят на руската компания оператор Транснефт Игор Дьомин.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg