EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Колко харчат китайските туристи в Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Колко харчат китайските туристи в Русия

mail17:45 | 22.10.2020прегледи 706 коментарикоментари 0


Средните разходи на китайски туристи за стоки и услуги в Русия се оценяват на 16 хиляди рубли за пътуване, съобщава Асоциацията на туроператорите в Русия, цитирани от РИА Новости.
Тази сума не включва разходи за настаняване и билети, коментира  една от най-големите китайски туристически компании. „Данните за разходите бяха взети предвид, когато нашите туристи посетиха три дестинации в Русия - Москва, Санкт Петербург, Байкал“, обясни Ли Ян, представител на компанията.
Основните категории стоки, които представляват интерес за китайските гости, са злато, кехлибар, бижута, сувенири. „Големите покупки (дизайнерски дрехи, парфюми и т.н.) се правят главно не в Санкт Петербург, а в Москва (по-специално при посещение на ЦУМ)“, каза служител на компанията.
Освен това в Китай вярват, че техните пътници ще се върнат на международния туристически пазар през април 2021 година.
В същото време туризмът в Русия ще претърпи редица промени. Така например, вече през 2019 г. имаше тенденция за подмладяване на китайския туристически поток. Ако по-рано това са били гости от 60 и повече години, сега средната възраст на турист от Китай е 60 години или по-малко.
Благодарение на Световното първенство по футбол, което се проведе в Руската федерация, географията на пътуванията на туристи от Китай до Русия се разширява. "След първенството много целенасочено се поискаха нови посоки - Калининград, Волгоград," - каза представител на китайската компания.
Пандемията ще промени китайския туризъм в Русия. Търсенето на традиционни маршрути за пазаруване ще намалее. Ще има преориентиране към медицински, здравен и екологичен туризъм
Вероятно ще се предлагат комбинирани маршрути през Руската федерация, включително посещения на Камчатка, Хабаровск, Байкал, Санкт Петербург, Москва.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 990