EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Коледен фермерски пазар в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Коледен фермерски пазар в София

mail11:10 | 16.12.2016прегледи 1237 коментарикоментари 0


Сирене и кисело мляко от редки български породи, различни видове кашкавал, сладка, мед, яйца и други вкусотии от Балкана ще бъдат предлагани пряко от производителите на Коледния фермерски пазар на 18 декември в центъра на София, съобщиха от проекта "За Балкана и хората".

Пазарът ще работи от 11 до 19 часа на 18 декември (неделя) на улица "Оборище", в частта й между храм-паметника "Ал. Невски" и бул. "Васил Левски".

Продуктите с марката "За Балкана и хората" се произвеждат в зони от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина и са подкрепени отедноименния българо-швейцарски проект. Територията на проекта постепенно се разширява и вече има храни и от други райони с чиста природа, произведени от свободно отглеждани животни с майсторлъка на производители от малки семейни ферми.

С марката "За Балкана и хората" на Коледния пазар ще има биологичен мед от Калоферския Балкан на семейните пчелини Начеви и Попови, акациев мед от Западна Стара планина на младия пчелар Теодор Пушкаров, овче, краве, биволско и козе сирене от семейните ферми "Под Балкана" в с. Васил Левски, Карловско, "Угърчин" в гр. Угърчин; "Вършец", Александър Александров и Славейко Славейков от Западна Стара планина, кашкавал с подправки и боровинки на братя Маринови от Алтимир, Белослатинско, единственото произвеждано в България синьо сирене на ферма "Чемерник" над с. Бов, краве кисело мляко с плодове и чия "От фермата" на Христо Василев от с. Нефела, Врачанско, непастьоризирано прясно краве био мляко от първата биологична ферма в България на семейство Данчеви в с. Добродан, Троянско, яйца от свободно отглеждани кокошки от с. Железна, Община Чипровци, яйца от пъдпъдъци от Сопот, Карловско, сладка от горски плодове от с. Превала и много други. За първи път ще участват и семейство Христеви от Казанлък със заешко месо.

Всички фермери са регистрирани в Българската агенция по безопасност на храните, което е гаранция за потребителите, че купуват качествена храна от български производители.

И тази година пазарът ще предлага специални дегустации на фермерски продукти, забавления за малки и големи в арт-зоната и други изненади.

Ще се предлагат и вкусни български плодове и зеленчуци, вино, месни деликатеси, сладкиши.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158