EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кока-Кола на кирилица - продължението

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кока-Кола на кирилица - продължението

mail10:00 | 16.05.2013прегледи 764 коментарикоментари 0


Групата ентусиасти, които в началото на месец април стартираха инициатива за връщане на кирилизираното лого на Кока-Кола, разработиха цялата българска азбука в стила, използван в легендарното лого. Освен, че изглеждат добре, буквите отправят и недвусмислено послание не само към марката Кока-Кола, но и към всички, които избират да пишат на родната азбука и търсят интересни начини да го правят.
Паралелно с популяризиране на кампанията, която цели събиране на 10 000 харесвания в социалната мрежа Фейсбук, Петя Лозанова и Радомир Иванов смятат да организират изпращане под формата на подарък на бутилка Кока-Кола с лого на кирилица до световния музей на напитката, където се оказа, че такъв експонат към момента липсва.
Дни преди празника на славянската писменост и култура те споделят: „С кирилизирането на шрифта целим не само популяризиране на идеята, но и търсим да повдигнем една по-голяма тема – много малко шрифтове имат свой кирилизиран вариант, което е голямо ограничение.”

За инициативата:
Инициативата „Да върнем логото на Кока-Кола на български“ стартира като гражданско движение в началото на месец април и е по повод празника на славянската писменост и култура 24 май. Тя се развива изцяло в социалната мрежа Фейсбук и целта й да събере подкрепа в размерите на 10 000 „Харесвания“, след което организаторите ще изпратят отворено писмо до централата на компанията у нас. Към момента феновете на идеята надхвърлят 2 500, като подкрепилите идеята не спират да споделят своите мнения и препоръки за успеха й.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg