EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кой ще управлява влака? + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кой ще управлява влака? + видео

mail06:58 | 23.10.2023прегледи 822 коментарикоментари 0


Система от най-ново поколение ще планира управлението на влаковете в страната. Държавно предприятие „Национална компания Железопътна инфраструктура” успешно разработи проект за „Проектиране и внедряване на Система за управление на влаковата работа в Държавно предприятие „Национална компания Железопътна инфраструктура” (НКЖИ), съфинансиран по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Системата ще бъде от голяма полза както за служителите на НКЖИ, така и за железопътните превозвачи, които ще могат много лесно да планират своите превози и да получават справки във всеки един момент. Тя ще повиши значително качеството на услугите, предоставяни от НКЖИ на железопътните превозвачи. Вече са автоматизирани процесите по заявяване и разпределяне на железопътен капацитет, планиране, прогнозиране, управление и отчитане на влаковата работа, изчисляване на инфраструктурни такси, водене на статистика и подготвяне на данни за анализ.

Системата осигурява възможностза получаване на справки с актуални данни, за обмен на информация в реално време и с други оперативно съвместими информационни системи, други управители на железопътна инфраструктура, железопътни превозвачи и др. За работа със Системата за управление на влаковата работа вече са обучени над 300 служители на НКЖИ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037