EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кой ще строи новите спирки на метрото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кой ще строи новите спирки на метрото

mail18:15 | 26.06.2020прегледи 517 коментарикоментари 0


За изграждането на следващите три станции от третата линия на софийското метро има 11 кандидати. Спирките са от кв. "Хаджи Димитър" до кв. "Левски Г".

Поръчката е разделена на 4 позиции. Три от тях са за строителство, а четвъртата за системите за контрол и управление на движението на влаковете, както и на преградните стени на пероните. Общата прогнозна стойност за това разширение на метрото е 220 млн. лева.

За първата позиция, която включва една метростанция и 1.3 км метропът, кандидатите са четирима: "Гeocтpoй" AД, "Tpeйc Гpyп Xoлд" AД, "Tpeйc - Coфия" EAД, обединение между фирмите "Обонато Билд" и "Грома холд", както и обединение между фирмите "Moнoлит Coфия" и X.C.C. Предвидената стойност за тази позиция е 75 млн. лв. "Трейс груп холд" кандидатства и за останалите две позиции, свързани със строителство.

По втората, която е с прогнозна стойност 60 млн. лева, се състезава с обединение между "Bиa Koнcтpyĸт Гpyп" EOOД и KMC.

За третата позиция с прогнозна стойност 50 млн. лева освен "Трейс" (в консорциум с „Инжпроект“) има още три оферти. Сред кандидатите е обединение между "ΠCT Гpyп", "Ep Kънcтpaĸшънc", "Koлин Иншaaт Typизм Caнaйи вe тиджapeт" и "ΠCT Bидин". Оферта е подадена и от „Джи Пи Груп“, които изграждат друга част от третата линия на метрото, както и от фирмата "БC Koнcтpyĸция".

За четвъртата позиция има само един кандидат - ĸoнcopциyм "Cимeнc Moбилити" ("Cимeнc Moбилити" EOOД, "Cимeнc Moбилити Гмбx" - Гepмaния).


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg