EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кой стои зад неуспеха ви?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кой стои зад неуспеха ви?

mail09:30 | 07.06.2012прегледи 784 коментарикоментари 0


Марк де Турк, ИДЕАс България
Всичко започва със спад и сериозни проблеми, за които не намирате логична причина. …Всичко беше наред кога? И празно място. Последвано от въпроси, въпроси, въпроси, въпроси без отговор…..
Това съмнение ви докарва до състояние на почти пълна апатия. И вие си мислите да намерите изход в анти-депресантите. Те само влошават нещата. Сега започвате да изпадате в параноя. Започвате да гледате с недоверие колегите си, дори близките си приятели.
Всеки ден ставате все по и по-гневен, колегите ви започват да мислят, че откачате. Някои от тях дори ви предлагат да си вземете почивка.
Прибирате се вкъщи и вместо да правите любов с партньора си правите любов с въпросителните знаци. Пренасяте гнева си вкъщи. Половинката ви ви напуска.
И на всичко отгоре започват и финансовите проблеми. Банката, която с години ви е подкрепяла, вече не го прави.
Нищо не работи както трябва. Вие сте загубили всичко. Мислите си, че по-добре да се самоубиете.
Това може да е истински случай. Случай, който наблюдавах с един от моите клиенти-приятели.
Но какво ако всичко това се е дължало на един-единствен човек, който скришом спира развитието както на вас, така и на колектива?
Да, достатъчно е да има един-единствен човек, за да се спре работата на целия екип, който е неподготвен и неразбиращ какво се случва.
Този човек има специални черти в характера си. Ако не се ги познавате може никога да не го откриете, или оше по-лошо, може несправедливо да обвини други хора.
Представете си, че сте на кораб по време на силна буря. В точно този момент 80% от хората ще ви помогнат.
Около 17.5% от екипажа, от друга страна, в същия този момент, ще бъдат болни или ще имат проблеми. Тези хора се разпознават- те са източник на проблеми. Вие можете да ги видите и по време на буря може да решите да ги изхвърлите зад борда.
Но това, което повечето мениджъри не виждат, са тези 2.5% от екипажа, които седят пред вас и изглеждат много заети и много отдадени на работата си, но зад гърба ви ще помолят създаващите проблеми да прережат въжетата. Или още по-лисичо ще ги накарат да си мислят, че правят нещо добро, като накарат екипажа да изпадне в страх или парализа.
Единствено ако имате ясна идея за резултатите, които хората ви дават, тогава ще можете да разпознавате лицемерите, дори и без да сте наясно с характеристиките на анти-социалния тип хора.
Във всички останали случаи ако не знаете тези характеристики може да се преобърнете още при първата буря. Със сигурност хората са добри и заслужават да им се помага. Всеки един може да намери добри черти в човека срещу себе си и да се сприятели с него.
Обаче някои (около 2.5%) са наистина толкова далеч, че не могат да бъдат достигнати от приятелство. Трябва да бъдете предупредени, преди да е станало твърде късно.
Вместо да използвате пушка, просто отпратете саботьорите от кораба си, и може да откриете, че бурята е преминала.
 


Тагове: неуспех, фирма
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039