EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кой какво строи в Сочи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кой какво строи в Сочи

mail07:00 | 21.05.2013прегледи 512 коментарикоментари 0


Инвестиции и разходи за зимните олимпийски игри през 2014 в руския град Сочи възлизат в момента на 51 милиарда долара, което ги прави най-скъпите олимпийските игри в историята, информира Асошиейтед прес. Над половината от разходите се плащат от руски държавни компании и бизнес магнати. Следва поглед към това, което големите играчи строят в Сочи:

Руското правителство
Правителството строи пет от шестте стадиона в крайбрежния комплекс, който ще бъде домакин на състезанията на закрито, като кънките на лед, за около 10 милиарда долара. Вицепремиерът Дмитрий Козак, който следи подготовката в Сочи, съобщи, че правителството ще похарчи общо около 18 милиарда долара преди началото на игрите през февруари 2014 година.

Газпром
Най-големият производител на природен газ в света, който е публична компания, има много олимпийски проекти в Сочи, включително изграждането на център за ски-бягане и биатлон, едно от трите олимпийски села и алпийски ски курорт. Газпром изгражда също така електроцентрала в предградие на Сочи за около 740 милиона долара и тръбопровод за около 1 милиард долара, който да осигурява доставките на газ за района на Сочи Общите разходи на Газпром възлизат на около 3 милиарда долара.

Потанин
Магнатът от сектора на металургията Владимир Потанин, чието богатство се оценява на 14,3 милиарда долара, започна изграждането на ски курорта Роза Хутор преди Сочи да бъде избран за провеждане на зимните олимпийски игри 2014. Инфраструктурата, която изисква Международният олимпийски комитет, е на стойност 500 милиона долара, като така общата сметка на Потанин в Сочи нараства до 2,5 милиарда долара. Освен алпийските писти в Роза Хутор, холдингът на Потанин Интеррос е изградил олимпийското село и парк за сноуборд и фристайл.

Дерипаска
Олигархът Олег Дерипаска, чието състояние се оценява на 8,5 милиарда долара, участва главно в развитието на инфраструктурата в Сочи. Неговият холдинг Бейсик елемънт (Basic Element) изгражда олимпийското селище, пристанище и приключи наскоро ремонта на летище Сочи. Бейсик елемънт очаква да изразходва общо 1,4 милиарда долара в Сочи.

Сбербанк
Контролираната от държавата банка се готви да похарчи най-малко 1,3 милиарда долара за изграждането на медиен център в Сочи, както и за комплекс за ски скокове.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg