EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кой инвестира в Еврохолд?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кой инвестира в Еврохолд?

mail16:15 | 10.03.2021прегледи 1347 коментарикоментари 0


Еврохолд България АД, си осигури дялова инвестиция за $31 млн. (€26 млн.) от базирания в Люксембург инвестиционен фонд - GEM Global Yield LLC SCS (GEM). Двете страни вече имат подписано споразумение за ангажимент.

GEM e глобален фонд с 30 години история и над 400 реализирани сделки. Фондът е инвестирал $3.4 млрд. в 70 държави, предимно на развиващи се пазари.

Дяловата инвестиция ще позволи на GEM да придобие акции в българския холдинг. ЕВРОХОЛД ще използва инвестираните средства за придобиването на дружествата на ЧЕЗ Груп в България и за развитие на застрахователния си бизнес. Стратегическата дългосрочна цел на Еврохолд е да се превърне в един от водещите независими доставчици на финансови и ютилити услуги в Югоизточна Европа, се посочва в съобщение на страницата на дружеството. 


GEM

Основаният през 1991 г. глобален фонд GEM управлява активи за за $3.4 млрд. и е специализиран в управлението на широк набор от инвестиционни инструменти с фокус върху развиващите се пазари по света. Фондът е реализирал до момента над 400 транзакции в 70 държави на пет континента. Фондът осигурява на инвеститорите в него диверсифициран портфейл с активи, който покрива целия спектър от възможности при дяловите инвестиции. Фондът има офиси в Ню Йорк, Лос Анджелис, Насау (Бахамите) и Париж.

EВРОХОЛД БЪЛГАРИЯ АД

Еврохолд България АД е водеща независима бизнес група в Централна и Югоизточна Европа (ЮИЕ) и най-големият публичен холдинг в България по размер на приходите. Компанията развива дейност в застраховането, лизинга, продажбите на автомобили, инвестициите и управлението на активи. Акциите й се търгуват на фондовите борси в София и Варшава. Еврохолд е собственик на Евроинс Иншурънс Груп АД (ЕИГ), една от големите независими застрахователни групи в ЮИЕ.  ЕИГ оперира в 11 европейски страни, като притежава дъщерни застрахователни дружества в България, Румъния, Северна Македония, Украйна, Грузия и Беларус. ЕИГ развива дейност още в Гърция и Русия, като извършва и нишови операции в Испания и Италия. ЕИГ обслужва 4 млн. клиенти и има над 3000 служители. 


Тагове: Еврохолд, ЧЕЗ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4149