EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Козметичният гигант Ален мак фалира на 8 март?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Козметичният гигант Ален мак фалира на 8 март?

mail09:30 | 08.03.2010прегледи 1655 коментарикоментари 0


Марката, която десетилетия наред се грижеше за красотата на трудещата се българка от време на социализма, може да отиде в историята навръх 8 март, съобщи в. Стандарт от Пловдив.
В понеделник Пловдивският окръжен съд гледа иск на Пенсионната и осигурителна компания "Доверие" за обявяване на козметичния гигант в несъстоятелност.
Фирмата не успя да изплати в срок лихвите, натрупани към притежателите на облигации от две поредни емисии. През февруари Общото събрание на дружеството отказа да гласува поискания от мениджърския екип нов банков заем, с който да бъдат погасени лихви и текущи задължения.
"Ален мак" има просрочие и върху двата си сегашни заема от 4,8 млн. евро и 500 000 евро, които вече са станали изискуеми.
За 10 март е обявено ново Общо събрание на облигационерите, които трябва да вземат решение как да реагират на очакваното постановление на съда по делото за фалит.

Днес бе първото заседание по делото. То се гледа при закрити врати, тъй като това изисква законът за производствата по несъстоятелност. Очаква се съдът да обяви решението си в законовия едномесечен срок. Делото се разгледа за изключително кратък срок, след като на 3 февруари е постъпила молбата от кредитора, извършени са поисканите от страните съдопроизводствени действия и то е обявено за решаване само след едно съдебно заседание.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg